Twitter (X) можуть видалити з Google Play і App Store через нововведення Маска

Джерело: Variety

Нещодавно власник платформи X, більш відомої як Twitter, Ілон Маск повідомив, що згодом в соцмережі зникне можливість додавати людей у чорний список. Це безпосередньо порушує умови, встановлені магазинами App Store і Google Play щодо застосунків із призначеним для користувача контентом.

Політика Apple передбачає, що в додатках з призначеним для користувача контентом повинна бути присутня можливість “блокувати користувачів з сервісу, котрі ображають” і “механізм для повідомлення про образливий контент і своєчасного реагування на проблеми”.

При цьому Google Play має аналогічне положення, у якому йдеться, що в застосунках, розміщених у магазині, має бути присутня “вбудована система для блокування призначеного для користувача контенту і користувачів”.

Як пояснили у виданні, в буквальному прочитанні в правилах говориться про інструмент блокування користувачів з боку модераторів програми. Тобто про персональні “чорні списки”, коли конкретний користувач може заблокувати когось тільки для себе, в політиках мова не йде.

Водночас залишається незрозумілим, як саме будуть діяти модератори Google Play і App Store при перевірці платформи Маска. Однак існує ймовірність, що при наступному оновленні додаток соцмережі видалять із каталогів.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.