Фінляндія пообіцяла додатковий оборонний пакет Україні

Джерело: Петтері Орпо на спільній пресконференції з главою України

23 серпня прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що його країна готує 18-й оборонний пакет для України, котрий міститиме важке озброєння та боєприпаси.

У Києві Орпо провів переговори з Володимиром Зеленським спільно із президентами Португалії та Литви.

Прем’єр-міністр Фінляндії зазначив, що його країна є одним із найбільших у світі донорів України, попри її відносно невеликий розмір, і наразі обіцяно надати 1,7 мільярда євро.

Народ України бореться за наші спільні цінності свободи та свободи. Місце України — на Заході, в Європейському Союзі та в НАТО, — додав він.

Своєю чергою, Зеленський висловив вдячність за постійну практичну допомогу Фінляндії для України – військову, гуманітарну, санкційну. За солідарність з нашою у боротьбі за свободу й незалежність. А також за спільну роботу заради реалізації Формули миру. І наголосив, що “безпека важлива для всіх”.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…