Європейський Союз готує багаторічний фінансовий пакет для України

Джерело: SkyNews

23 серпня президент Європейської ради Шарль Мішель підтвердив, що ЄС готує пакет на суму 50 мільярдів євро, розрахований на кілька років.

Виступаючи у відеозаписі для Третього саміту Кримської платформи, Мішель заявив, що блок підтримує Україну в її боротьбі за свободу – і буде там, доки країна відновлюється.

Відтоді, як Росія вдерлася у вашу країну, ви зазнали майже 550 днів смерті та руйнувань, а Крим використовується як стратегічний плацдарм для здійснення її жорстоких атак, – наголосив Мішель у зверненні до президента Зеленського та українського народу.

Він додав, що РФ вдосконалює інструментарій терору та переслідувань, який вони застосовували в Криму протягом довгих дев’яти років, і тепер вони чинять звірства в містах і селах по всій Україні, багато з яких є воєнними злочинами.

Президент Євроради зазначив, що ЄС продовжуватиме закликати до притягнення Росії до відповідальності, а підтримку у вигляді санкцій, озброєння, боєприпасів і гуманітарної допомоги буде посилено.

Також, Мішель запевнив, що питання приєднання України до Європейського Союзу – нині лише у часі, коли це станеться.

Ви можете розраховувати на мою особисту підтримку, ви можете розраховувати на ЄС. Ми будемо стояти на вашому боці стільки, скільки потрібно, – пообіцяв він.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.