Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги Україні на 94 млн євро

Джерело: сайт уряду Фінляндії

Сьогодні, 25 серпня, президент Фінляндії Саулі Нііністьо ухвалив рішення про надання Україні 18-го пакета військової допомоги на суму приблизно 94 мільйони євро.

Зазначається, що загальна вартість усіх пакетів оборонної допомоги Фінляндії, наданих Україні станом на сьогодні, становить близько 1,3 мільярда євро.

“Підтримка України з боку Фінляндії та наших союзників залишається непохитною. Ключовим питанням з точки зору майбутнього безпекового порядку в Європі і Фінляндії є здатність стримати агресію Росії проти України”, – заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккінен.

З міркувань безпеки додаткових подробиць щодо вмісту пакету допомоги, способу його доставлення чи термінів не розголошують.

В уряді Фінляндії зауважили, що під час прийняття рішення про надання додаткової допомоги були враховані і потреби України, і ресурси Збройних сил Фінляндії.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.