За кілька днів до смерті Пригожин намагався врятувати свою бізнес-імперію від контролю Кремля, – Insider

Джерело: Insider

За інформацією WSJ, Євген Пригожин провів свої останні дні в Африці у спробах захистити свою глобальну бізнес-імперію від планів Кремля захопити її. Авіакатастрофа Пригожина перервала його зусилля зберегти свою мережу найманців. 

Під час своєї останньої закордонної поїздки минулого тижня WSJ сказав, що він відвідав дві африканські країни, щоб отримати підтримку з боку іноземних союзників.

У повідомленні йдеться, що минулої п’ятниці він зустрівся з офіційними особами Центральноафриканській Республіці, а також з повстанцями, які воюють у Судані. Наступного дня він поїхав до Малі.

У виданні зазначають, що Пригожин опинився в гонитві з Кремлем, який водночас намагався залучити клієнтів Вагнера, щоб вони мали справу безпосередньо з російськими чиновниками.

Згідно з розслідуванням Центру досьє, Пригожин створив одну з найзагадковіших і найскладніших корпоративних організацій у світі, яка містила підприємства медіа, логістики, видобутку корисних копалин, кіно та громадського харчування на додаток до його найманської діяльності.

Згідно з The Journal, інші джерела доходу Пригожина включають золото з Судану, алмази та деревину з Центральноафриканської Республіки. Залишається незрозумілим, що станеться з ПВК “Вагнер” тепер, коли їх лідера більше немає.

ДОВІДКА: 23 серпня у Тверській області РФ розбився літак Embraer ERJ 135 з бортовим номером RA-02795, що належить засновнику ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину. Згодом російські пропагандисти підвередили, що на борту літака перебував Пригожин та співзасновник ПВК “Вагнер” Дмитро Уткін.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.