Росія і США погодили додатковий політ американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію

Джерело: Reuters

В п‘ятницю, 25 серпня, Росія та США погодили додатковий політ для американського астронавта на борту російського космічного корабля “Союз МС”, що є рідкісною ознакою двосторонньої співпраці країн.

Цей політ є частиною угоди між російським космічним агентством “Роскосмос” і NASA у США про перехресні польоти до Міжнародної космічної станції (МКС).

“Один з американців фактично залишився (на борту МКС) для двох місій. Ми додали ще один політ, щоб компенсувати час перебування на станції. Це взаємовигідний бізнес, ми взаємодіємо один з одним і шукаємо оптимальний варіант. В принципі, хороша історія – обмін рейсами – додає трохи надійності нашій програмі”, – повідомив колишній російський космонавт Сергій Крикальов.

Згідно з угодою, підписаною минулого року в рамках програми кросових польотів МКС, протягом 2022-2024 років три російські космонавти повинні були здійснити політ на американському кораблі Crew Dragon і три американських астронавта на російському “Союзі МС”.

Росія заявила, що вийде з МКС і запустить власну незалежну космічну станцію в майбутньому.

МКС безперервно зайнята вже більше двох десятиліть у рамках американсько-російського партнерства, яке також включає Канаду, Японію та 11 країни Європи.

П’ятий Президент України та лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко в етері телеканалу CNN пояснив, чому допомога Україні – це інвестиція в безпеку всього світу та закликав США разом зупинити Путіна.

Стримінговий сервіс Hulu показав перший тизер третього сезону комедійно-драматичного серіалу “Ведмідь” (The Bear), який отримав три премії “Золотий глобус” у 2024 році.

Після поновлення російських атак на енергетику Україна отримала понад 600 тонн допомоги у вигляді енергетичного обладнання.

На Стіні Праведників Меморіалу Шоа в Парижі з’явилися відбитки рук, помальованих червоною фарбою.

15 травня держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної пресконференції з головою МЗС Дмитром Кулебою, заявив, що Сполучені Штати продовжать запроваджувати санкції проти китайських компаній за підтримку російського ОПК.