Від початку повномасштабної війни авіація Повітряних сил ЗСУ здійснила понад 14 тисяч бойових вильотів

Джерело: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну авіація Повітряних сил ЗСУ здійснила більш ніж 14 тисяч бойових вильотів.

“З моменту повномасштабного вторгнення авіацією Повітряних Сил здійснено понад 14 тисяч бойових вильотів, понад 6 тисяч на вогневе ураження противника і близько 7 тисяч – на винищувальне авіаційне прикриття”, – повідомив начальник авіації Командування Повітряних сил бригадний генерал Сергій Голубцов у своєму привітанні до Дня авіації України.

Сьогодні, 26 серпня, в останню суботу літа в Україні відзначають День авіації.

Нагадаємо, що український льотчик-штурмовик Ростислав Лазаренко здійснив понад 380 бойових вильотів, встановивши у такий спосіб рекорд серед льотчиків Повітряних сил Збройних сил України.

Загалом підполковник Ростислав Лазаренко здійснив 382 бойових вильоти. І це на понад півсотні більше, ніж легендарний льотчик-ас часів Другої світової війни українського походження Іван Кожедуб.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння військовому звання Герой України.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…