«Членство в НАТО та ЄС» – Порошенко про те, що буде вважати перемогою України у війні

Джерело: фільм “Шлях воїна”

П’ятий президент України та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко розповів, що вважатиме повною перемогою України у боротьбі з російським агресором.

“От що таке – війна закінчилася? Чи це може український прапор над Кремлем? Було б добре. Але не одразу. А може звільнення всієї української території включно з Кримом? Звучить гарно. А скажіть мені, коли ми звільнимо українську територію включно з Кримом, у нас що – будуть інші росіяни? І ці росіяни не будуть нас обстрілювати, не будуть створювати загрози для того, щоб через рік, два, п’ять знову на нас напасти? А ми знову будемо віддавати життя найкращих українців, щоб врятувати себе і Європу”, – зазначив він.

Тому, додав політик, звільнення української території є необхідним, проте не остаточним кроком для повної перемоги над Росією.

“Що треба для того, щоб цього було достатньо? Нам треба перемога в мізках, в головах. І нам треба членство в НАТО, щоб НАТО зупинило будь-які прагнення і мрії божевільного диктатора знову напасти на Україну”, – наголосив Порошенко.

П’ятий президент України нагадав, що перший голова Парламенту незалежної Литви Вітаутас Ландсберґіс свого часу сказав, що членство Литви у НАТО – це життя. Порошенко наголосив, що ця цитата на 100% вірна і для України.

“Але, додав Ландсберґіс, членство в ЄС – це гарне життя. І після того, як ми виграємо життя, нам треба виграти гарне життя”, – наголосив Порошенко.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.