«Так, санкції проти Росії працюють», – Боррель

Джерело: пресслужба ЄС

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що санкції проти РФ працюють і погіршили їхній промисловий та технологічний потенціал.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ЄС 11 разів запровадили все більш жорсткі санкції проти Росії. Проте деякі стверджують, що ці обмеження не працюють.

Наприклад, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила розчарування ефектом від санкцій проти Росії та заявила, що вони не мали повного впливу.

В пресслужбі ЄС вказали, що це не так.

“Наші обмежувальні заходи є безпрецедентними за своїм масштабом, вони зосереджені на ключових секторах російської економіки, які мають вирішальне значення для військових зусиль Москви. Крім того, ЄС також наклав заборону на поїздки та заморозив активи понад 1500 осіб і майже 250 організацій”.

В повідомленні також зазначають, що санкції несуть “важкі відчутні наслідки для російської економіки”.

“Ці заходи спричиняють серйозні відчутні наслідки для економіки Росії, попри величезні доходи від нафти та газу, які Росія використовувала як буфер у перший рік вторгнення. І їх вплив з часом посилюватиметься, оскільки заходи мають довгостроковий вплив на бюджет Росії, її промислову та технологічну базу”.

Жозеп Боррель заявив, що санкції ЄС вже обмежили можливості Росії та погіршили промисловий і технологічний потенціал. 

“Щоб зупинити війну, нам треба продовжувати”, – сказав він.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.