Протягом місяця коригувала російські «Гради» і дрони по Херсону — СБУ затримала агентку

Джерело: Служба безпеки України

Співробітники СБУ викрили місцеву жительку Херсона, яка протягом місяця коригувала російські повітряні удари по місту. Тепер їй загрожує довічне ув’язнення.

Крім коригування ударів, жінка відслідковувала місця базування та переміщення українських захисників. Зокрема вона прагнула встановити їхню орієнтовну кількість і наявність військової техніки.

Через неї по місту завдавали регулярних ударів з РСЗВ “Град” та дронами Shahed. Інформацію для цього вона передавала у месенджері.

Фото: Служба безпеки України

Виявилося, що місцеву жительку завербували вже після деокупації Херсона. Вона зацікавила РФ своєю деструктивною активністю на прокремлівських інтернет-ресурсах, де залишала антиукраїнські коментарі.

У неї під час обшуків вилучили засоби зв’язку із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану ). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Фото: Служба безпеки України

Фото: Служба безпеки України

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.