Росіяни готуються до примусової мобілізації на ТОТ півдня – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

Російські війська продовжують готуватись до примусової мобілізації мешканців тимчасово окупованих територій півдня України.

Нині триває розгортання роботи так званих “військкоматів” на Херсонщині та Запоріжжі. Росіяни попереджають чоловіче населення про необхідність стати на облік.

Зауважується, що за попередніми даними, з 2024 року облік у “військкоматах” стане вже обов’язковим. Наступним етапом стане примусова мобілізація, як це відбувається вже на Сході України та в Криму, зазначили у ЦНС.

У Центрі національного спротиву нагадали, що мобілізація населення окупованих територій є порушенням міжнародного права й кожен дотичний до процесу понесе відповідальність.

Зауважимо, 28 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на тимчасово окупованій території України російські війська намагаються дедалі більше посилювати заходи з недопущення поширення проявів проукраїнських настроїв серед населення.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.