У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про мобілізацію депутатів

Джерело: сайт парламенту

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону щодо мобілізації народних депутатів. Документ перебуває на розгляді профільного комітету.

Його зареєстрував нардеп Олександр Дубінський, який нині під слідством через незаконний виїзд за кордон. У пояснювальній записці він вказав, що звільнення депутатів від мобілізації створює “несправедливе ставлення для виконання конституційних обов’язків всіма громадянами України”.

У законодавчій ініціативі запропоновано виключити із закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” згадку про народних депутатів у частині відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

Також Дубінський запропонував прибрати із закону “Про статус народного депутата України” статтю 29 – “народний депутат на строк виконання своїх повноважень звільняється від призову на військову або альтернативну (невійськову) службу, а також від призову на навчальні (або перевірні) та спеціальні збори”.

Він вважає, що ця норма “значно знизить напругу в українському суспільстві щодо численних випадків примусової мобілізації з порушенням прав громадян в окремих регіонах”.

Зауважимо, що нині Дубінський перебуває під домашнім арештом.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.