В НБУ оприлюднили нову Стратегію розвитку фінансового сектору України

Джерело: пресслужба Національного банку

Національний банк України, Міністерство фінансів України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердили нову Стратегію розвитку фінансового сектору України.

Зауважується, що документ дає найповнішу відповідь про пріоритети та цілі розвитку фінансового сектору. Розроблення передбачене Меморандумом про економічну та фінансову політику між Україною та International Monetary Fund.

Визначено п’ять стратегічних цілей, над якими спільно працюватимуть фінансові регулятори та учасники фінансової системи:

  • макроекономічна стабільність,
  • фінансова стабільність,
  • фінансова система працює на відновлення країни,
  • сучасні фінансові послуги,
  • інституційна спроможність регуляторів та ФГВФО.

Заходи в межах Стратегії поділено на:

  • короткострокові (спрямовані на забезпечення стабільності, недопущення погіршення ситуації у фінансовому секторі та економіці загалом)
  • середньострокові (стануть основою майбутньої відбудови та зростання економіки)

У пресслужбі пояснили, що одними із пріоритетних завдань є заходи з відновлення фінансової інфраструктури на деокупованих територіях, забезпечення безбар’єрності та інклюзивності фінансового сектору.

Об’єднання та консолідація зусиль усіх представників фінансового ринку в цьому напрямі дасть можливість розбудувати в Україні максимально безбар’єрну фінансову систему – із зафіксованими стандартами та чіткими підходами до забезпечення доступності та інклюзивності для всіх громадян, зокрема і осіб з інвалідністю, – зазначив голова НБУ Андрій Пишний.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Букви підготували підбірку різноманітних фільмів, які вийдуть на екрани вже в жовтні.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.