США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $250 млн

Джерело: пресслужба Державного департаменту США

29 серпня Сполучені Штати Америки оголосили про наступний пакет військової допомоги Україні, яка захищає свою територію та захищає свій народ від повномасштабного нападу РФ.

Пакет містить важливі можливості для допомоги Україні на полі бою. Він містить зокрема ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, обладнання для розмінування, Javelin та інші протитанкові системи, понад 3 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї, машини швидкої допомоги, боєприпаси для ліквідації перешкод, а також запасні частини, послуги, навчання та транспортування.

Пакет наданого озброєння і техніки оцінюється у 250 мільйонів доларів.

У Держдепартаменті зазначили, що РФ щодня продовжує ведення жорстокої загарбницької війни, у результаті якої загинуло багато цивільних. Також російські атаки на українські порти та зернову інфраструктуру спричинили нестабільність цін на продовольчих і зернових ринках і погіршили ситуацію з продовольчою безпекою у світі.

Росія почала цю війну і може закінчити її будь-коли, вивівши свої війська з України та припинивши свої жорстокі атаки. Поки це не станеться, Сполучені Штати, наші союзники та партнери будуть об’єднані з Україною стільки, скільки буде потрібно, — мовиться у повідомленні.

Зауважимо, США виділили Україні більше допомоги, ніж іншій країні світу. Загальний обсяг допомоги вже сягнув 66,2 млрд доларів.

Вже 10 серпня президент США Джо Байден закликав Конгрес виділити ще 24 млрд доларів для допомоги Україні. Згодом стало відомо, що у США група консерваторів прагне переконати республіканців посилити підтримку України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе.