Призначений міністр оборони Великої Британії продовжить підтримку України проти «варварського вторгнення Путіна»

Джерело: Reuters

31 серпня колишній міністр енергетики Грант Шеппс змінив Бена Воллеса на посаді міністра оборони Великої Британії, несподіваний крок, який підтвердив підтримку Лондоном України, водночас викликавши сумніви стосовно відсутності досвіду військової служби.

Підтримуючи свою команду перед національними виборами, які очікуються наступного року, і після того, як Воллес подав у відставку, прем’єр-міністр Сунак, ймовірно, застосує талант Шеппса до медіа-комунікації, щоб посилити перевагу в опитуваннях громадської думки.

Я з нетерпінням очікую на роботу з відважними чоловіками та жінками наших Збройних сил, які захищають безпеку нашої країни. І продовжую підтримку Великою Британією України в її боротьбі проти варварського вторгнення Путіна, — прокоментував Шеппс своє призначення.

Велика Британія, головний постачальник озброєння для України, намагається збільшити виробництво зброї, зокрема артилерійських снарядів, щоб допомогти Києву відкинути російські війська та поповнити свої власні запаси.

Декілька законодавців правлячої Консервативної партії висловили здивування стосовно призначення Шеппса, поставивши під сумнів його досвід у військовій справі.

Шеппс відвідав Київ на початку цього місяця, оголосивши про гарантії експортного фінансування.

Міністр оборони України Олексій Резніков висловив вдячність Воллесу за його “енергійність та відданість”.

Його авторитет надихнув інші країни приєднатися до допомоги Україні, — наголосив Резніков.

Сунак також похвалив Воллеса, зауваживши, що розуміє його рішення піти у відставку після восьми років роботи міністром.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.