У День знань Україні вдалось повернути ще 11 дітей, яких окупанти утримували на ТОТ

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Офіс Омбудсмана України

Вчора, 1 вересня, додому вдалося повернути ще 11 дітей, яких російські загарбники незаконно утримували на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Серед дітей, яких вдалося повернути, шестеро малюків – позбавлені батьківського піклування, а п’ятеро мають сім’ї.

Найменшій дитині – 2 роки, найстаршій – 16 років.

Ці діти розпочнуть навчальний рік на безпечній території.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що над поверненням дітей наша держава працювала декілька місяців.

За його словами, діти повертаються, як правило, до своїх сімей. Але для тих українців, які не мають рідних, шукають нові родини.

Крім того, Дмитро Лубінець висловив сподівання на ще більше подібних позитивних новин найближчим часом.

Довідково. Організувати повернення вдалося спільними зусиллями Мінреінтеграції, Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, благодійного фонду Save Ukraine, Української мережі за права дитини та багатьох інших.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.