Британські розвідники прокоментували проведення російських «виборів» на ТОТ України

Джерело: міноборони Великої Британії

У британській розвідці прокоментували проведення псевдовиборів росіян на тимчасово окупованих територіях України.

Фахівці нагадали, що РФ планує вперше провести вибори на ТОТ України 8-10 вересня, паралельна з виборами у Росії. На цей час голосування вже розпочалось на окупованій частині Запорізької області та в окупованому Маріуполі.

Однак британські фахівці зауважили, що попри те, що для участі у “виборах” заявлені понад 1000 кандидатів, серед них невистачає кваліфікованих та досвідчених осіб.

Окрім цього, немає незалежних кандидатів або тих, кандидатів від опозиційних до Кремля партій.

Це вказує на те, що “вибори” не будуть вільними та чесними.

“Кремлівські опитування показують, що “Єдина Росія”, як домінуюча політична партія в Російській Федерації, за прогнозами, набере 80% голосів у чотирьох окупованих регіонах. Партія “Єдина Росія”, швидше за все, отримає більшість місць у спробі забезпечити контроль та вплив Кремля на окуповані регіони”, – зазначили у розідці Великої Британії.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.