В українському прокаті фільм «20 днів у Маріуполі» став найкасовішим

Джерело: український кінодистриб’ютор “Артхаус Трафік

В українському прокаті найкасовішим документальним кіно стала стрічка воєнного кореспондента Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”. За чотири дні вона зібрала понад 530 тисяч гривень.

Нині в Україні триває показ фільму.

“Los Angeles Times назвав цей фільм “надзвичайно важливим”. Глядачі, що подивились його цього вікенду у кіно, довели це. Дякуємо вам за підтримку”, — йдеться у повідомлені.

Фільм створили міжнародні журналісти Associated Press, які перебували в оточеному окупантами Маріуполі. Вони показали російську облогу міста від самого нападу уранці 24 лютого 2022 року.

Мстислав Чернов має досвід у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, Секторі Газа, Афганістані тощо. Він є воєнним кореспондентом, фотографом, відеографом і письменником.

Ще до створення картини залучили фотографа Євгена Малолєтку, продюсерку й журналістку Василісу Степаненко. Усі троє за роботу в Маріуполі отримали Пулітцерівську премію, яка вважається найпрестижнішою в галузі журналістики.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.