У Міноборони закликали українців повідомляти про ворожі комплекси зв’язку та РЕБ у чат-бот «єВорог»

Джерело: Міноборони

У Міністерстві оборони України закликали повідомляти про ворожі комплекси зв’язку та радіоелектронної боротьби (РЕБ) у чат-бот “єВорог”, щоб українські дрони працювали ще ефективніше.

“Допоможіть нашим бійцям використовувати військові технології на повну. Повідомляйте в чат-бот “єВорог” про комплекси зв’язку та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ). Ця техніка дає змогу ворожим підрозділам обмінюватися інформацією та глушить наш звʼязок”, – закликали у відомстві.

Відтак зазначили, що українським військовим важлива інформація про: РЕБ Житєль; Редут 2УС; Борисоглєбськ; Репеллент.

Також Міноборони опублікувало зображення ворожої техніки, про яку необхідно повідомляти у чат-бот “єВорог”.

Зображення: Міноборони

“Надсилайте інформацію, якщо впевнені, що поряд немає окупантів. Видаляйте дані з пристрою, щойно надішлете заяву. Не розповідайте про переміщення техніки у телефонній розмові. Пришвидшуйте контрнаступ інформацією”, – закликали у Міноборони.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.