Чоловіка заарештували після спроби перепливти з Флориди до Лондона на саморобному колесі

Джерело: Sky news

Чоловіка Реза Балучі, який намагався перетнути Атлантичний океан з Флориди до Лондона за допомогою саморобного колеса, схожого до колеса для хом’яків, затримала берегова охорона США (USCG).

Згідно з судовими документами, USCG вирішив, що імпровізоване судно було “явно небезпечним” і воно трималося на плаву за допомогою буїв і проводів.

Балучі відмовлявся зійти з судна протягом трьох днів, поки офіцерам не вдалося безпечно витягти його та повернути на берег через два дні, йдеться в судових документах.

Балучі показав офіцерам, що він озброєний двома ножами – розміром приблизно 30 сантиметрів – і має вибухівку та вб’є себе, якщо вони спробують його витягти з саморобного колеса.

Фото: Sky news

В USCG сказали, що вони “вважали, що це справжня загроза”, оскільки він тримав дроти в руці.

Це спонукало офіцерів викликати експертів зі знешкодження бомб, перш ніж він визнав, що загроза була обманом.

“Офіцери USCG зв’язалися з підрозділом знешкодження вибухонебезпечних речовин ВМС США в штаті Джорджія, щоб визначити радіус вибуху та осколки ймовірної бомби. Офіцери USCG знову наказали Балучі покинути судно, але він знову відмовився. Саме тоді Балучі повідомив офіцерам USCG, що бомба несправжня”, – зазначено в заяві USCG.

29 серпня офіцери зняли Балучі з колеса і доставили його на берег 1 вересня.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.