Українська парамедикиня «Тайра» стала героїнею серіалу на Netflix

Джерело: Netflix

На американській стримінговій платформі Netflix дві українки стали героїнями документального серіалу “Серце нескорених” – парамедикиня Юлія Паєвська з позивним Тайра та її донька, Анна-Софія Пузанова. Серіал присвячено спортивним змаганням “Ігри нескорених”, де учасниками є військові та ветерани.

Загалом він складається з п’яти серій і розповідає про учасників змагань з Великої Британії, України, США і Кореї. Змагання ще у 2014 році заснував принц Гаррі, який теж знімався у стрічці. Серіал знято спільно з продюсерською компанією Archewell Productions принца Гаррі та Меган Маркл.

Під час серії з “Тайрою” розглядають питання посттравматичного синдрому і впливу війни на психічне здоров’я. До слова, вона не вперше бере участь у “Іграх нескорених”. Вперше це трапилося у 2018 році в Сіднеї, коли вона отримала золото у змаганнях із плавання і бронзу зі стрільби з лука. Ще два роки потому змагалася на “Іграх” у Гаазі.

У 2021 році вона отримала від принца Гаррі нагрудну камеру для фільмування матеріалів для майбутнього фільму від Netflix про людей, що мотивують. З 24 лютого 2022 року і до потрапляння в полон вона змогла зняти 256 ГБ відео своєї роботи парамедикинею в Маріуполі.

Юлія заховала карту пам’яті у ватний тампон і передала її журналістам Associated Press. Після звільнення з полону принц Гаррі зателефонував їй та висловив підтримку.

Зауважимо, що Юлія Паєвська потрапила у полон 16 березня 2022 року під час облоги Маріуполя. Її було звільнено через три місяці – 17 червня 2022 року.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.