США передадуть українським прикордонникам і поліції 190 автомобілів MRAP

Джерело: амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк у Twitter

Сполучені Штати Америки передадуть українським силовикам 190 броньованих протимінних автомобілів для захисту від засідок MRAP.

“Я пишаюся тим, що стою разом із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд і моїми колегами з Державного департаменту, щоб відзначити передачу українським прикордонникам і поліції перших наданих США броньованих військових автомобілів із захистом від мін і засідок (MRAP). Сполучені Штати нададуть 190 автомобілів MRAP, щоб дати змогу хоробрим українським правоохоронцям захищати мирних жителів – особливо тих, хто знаходиться поблизу лінії фронту”, – повідомила Бріджит Брінк.

Додамо, що державний секретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою 6 вересня заявив, що США вперше передадуть Україні активи, конфісковані в російських підсанкційних олігархів.

“Ми вперше передаємо Україні активи, конфісковані в російських олігархів. Тепер вони використовуватимуться для підтримки українських військових ветеранів”, – заявив Блінкен.

Він додав, що “ті, хто сприяв агресивній війні Путіна, мають заплатити за це”.

Нагадаємо, що Блінкен також анонсував новий пакет військової допомоги Україні від  США, зазначивши, що близько $665 млн – це допомога у безпековій сфері.

Україна отримала пільгове фінансування від Канади на суму близько 300 мільйонів доларів США.

Президент США Джо Байден у четвер прямує до Берліна, щоб обговорити вторгнення Росії в Україну та ситуацію на Близькому Сході з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії.

Вчора, 16 жовтня, Президент України Володимир Зеленський у Верховній Раді представив українцям свій “план перемоги”. У соцмережах вже відреагували на документ.

У ніч на 17 жовтня російські війська завдали ударів по енергетичних об’єктах у Миколаївській області, що призвело до часткового відключення електроенергії в регіоні.

Сили оборони Півдня продовжують завдавати ворогу втрат, знищуючи особовий склад та техніку окупантів.