У Генштабі показали, як водолази та вибухотехніки ВМС ЗСУ проходили навчання у Великій Британії (Відео)

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України показали, як водолази та вибухотехніки ВМС ЗСУ проходили навчання у Великій Британії разом з колегами з Королівського флоту.

Під час навчань, українці навчилися користуватися безпілотним підводним апаратом REMUS для визначення потенційно небезпечних об’єктів на дні моря.

Відтак, це дозволить українським водолазам та вибухотехнікам знаходити та знешкоджувати російські бомби та міни, щоб убезпечити територіальні води та шляхи судноплавства.

“Збройні сили України вдячні за підтримку та допомогу Великій Британії”, – подякували у Генштабі.

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька поінформувала, що нині в Україні вже понад три тисячі ув’язнених умовно-достроково звільнені в обмін на мобілізацію до лаз Збройних сил. За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 000 ув’язнених потенційно можуть мати право на участь у новій програмі.

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.

Цьогоріч грошову компенсацію за житло отримають майже 2500 осіб. Міністерство у справах ветеранів здійснило розподіл субвенцій на виплату для придбання житла за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,7 мільярда гривень.

Заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомив, що Україна розглядає, як один із напрямків усунення дефіциту в енергосистемі, переговори з європейськими операторами системи передачі про збільшення потужності для імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

2 липня мер Вільнюса Валдас Бенкунскас представив план оборони столиці Литві на випадок війни. Зокрема серед заходів розглядають також евакуацію містян.