Третій місяць поспіль ChatGPT втрачає трафік – Reuters

Джерело: Reuters із посиланням на дані аналітиків

Чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT від OpenAI, який був запущений у листопаді, фіксує зниження місячних відвідувань третій місяць поспіль.

За даними аналітичної фірми Similarweb, у серпні кількість відвідувань вебсайту ChatGPT із настільних комп’ютерів і мобільних пристроїв у всьому світі зменшилася на 3,2% до 1,43 мільярда після падіння приблизно на 10% у порівнянні з кожним із попередніх двох місяців.

При цьому кількість часу, проведеного відвідувачами на вебсайті ChatGPT, також зменшується щомісяця з березня – у середньому з 8,7 хвилини на сайті до 7 хвилин на сайті в серпні.

Натомість кількість унікальних відвідувачів у всьому світі в серпні зросла до 180,5 мільйонів користувачів зі 180 мільйонів.

“Схоже, що студенти, які шукають допомоги у виконанні домашнього завдання, є частиною цього тренду: відсоток молодших користувачів вебсайту впав впродовж літа і тепер починає зростати”, — пояснив Девід Ф. Карр із Similarweb, який регулярно збирає дані про ChatGPT та його конкурентів.

Варто зауважити, попри те, що ChatGPT, запущений наприкінці 2022 року, “сколихнув IT-спільноту”, компанія OpenAI, яка є творцем чат-боту, зіштовхнулася з фінансовими труднощами, і тепер їй загрожує банкрутство вже через рік.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.