«єОселя»: понад три тисячі українських родин отримали пільгові кредити на придбання житла

Джерело: Міністерство економіки України

У межах програми “єОселя” більш ніж три тисячі українських родин отримали пільгові кредити на придбання житла.

Відтак, з початку дії програми вже 3 099 родин отримали пільгові іпотечні кредити на 4,4 млрд грн.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою “єОселя” 191 кредит, серед яких:

  • кредити під 3% отримали 125 військовослужбовців та силовиків, 22 педагоги, 15 медиків та 1 науковець;
  • кредити під 7% отримали 26 українців без власного житла та дві внутрішньо переміщені особи.

За даними Мінекономіки, найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (141 кредит) та у забудовника (50).

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці: Київської області – 71; міста Києва – 34; Волинської області – 13; Львівської області – 11; Івано-Франківської області – 10.

У відомстві нагадали, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови.

Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Довідково. Програма “єОселя” почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки, Мінцифри, “Укрфінжитло” та “Дія”. Банками-партнерами “єОселі” є Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.