Путін назвав Ілона Маска «видатною людиною» і «талановитим бізнесменом»

Джерело: CNBC

Президент Росії Володимир Путін у вівторок, 12 вересня, на Східному економічному форумі у Владивостоці, розповідаючи про російську космічну програму, назвав мільярдера та засновника компанії “SpaceX” Ілона Маска “талановитим бізнесменом”.

“Ілон Маск… безсумнівно, видатна людина. Треба визнати. Думаю, це визнає весь світ. Він активний, талановитий бізнесмен”, – сказав Путін.

Путін заявив, що Маск веде бізнес за підтримки держави США.

Він також додав, що Росія “бажає розвивати” підтримку приватного бізнесу у своїй країні і вона вже зробила це для своїх космічних програм під керівництвом “Роскосмосу”.

Нагадаємо, що 20 серпня російська станція “Луна-25” зіткнулася з Місяцем. Через тиждень після запуску вона перестала існувати.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.