Українські армійці знищили ворожий комплекс С-400

Джерело: Сили оборони півдня України

14 вересня один із підрозділів Військово-Морських Сил в складі Сил оборони півдня України влучно знищив російський зенітно-ракетний комплекс С-400.

Зауважується, що сьогодні вранці українські війська заявили про знищення російського зенітно-ракетного комплексу С-400 “Тріумф” поблизу Євпаторії у тимчасово окупованому Криму.

Управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних сил України також підтвердило ураження російського ракетного комплексу поблизу Євпаторії.

Жителі Євпаторії, а також селища міського типу Заозерне та села Уютне, з самого ранку 14 вересня почали повідомляти про потужні вибухи та вогняні спалахи, передає “Крим.Реалії”

Наразі супутникове зображення від Planet, яке надає щоденні супутникові дані, видається, також підтверджує удар по російському комплексу.

Джерело: Planet

Нагадаємо, у серпні 2022 року у тимчасово окупованому Криму пляжники сфотографували системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією та оприлюднили світлини у соцмережах.

Про роботу ППО в районі озера Терекли неподалік села Молочне, повідомлялося 18 та 19 серпня. Вже у неділю ввечері так званий губернатор Севастополя Михайло Развозжаєв зазначив у Telegram, що російські ППО “відпрацювали чергові об’єкти на підходах до Бельбека (військовий аеродром) з боку Євпаторії”.

Своєю чергою, незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на фотографію систем ППО, котру опублікував наприкінці липня користувач “ВКонтакте”. На світлині містились географічні координати, котрі також свідчать, що знімки зроблені поблизу Молочного.

Журналістам вдалося знайти знімки систем, їх опублікував ще один користувач “ВКонтакті”. Фотографії дозволяють підтвердити, що йдеться про ППО С-400.

Джерело: Радіо Свобода

Раніше стало відомо, що українські війська застосували британські далекобійні ракети для масштабного удару по Чорноморському флоту Росії у тимчасово окупованому Криму.

Довідка. С-400 – російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс нового покоління. Створений для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряно-космічного нападу — літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та інших. Кожна ЗРС забезпечує одночасний обстріл до 80 цілей (за наявності 8 ЗРК) із наведенням на них до 160 ракет

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.