На ТОТ окупанти пропонують видачу водійських посвідчень за спрощеною процедурою в обмін на отримання паспорта РФ

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях півдня України окупаційні “державтоінспекції” агітують місцеве населення отримувати російські паспорти в обмін на видачу водійських посвідчень.

Відтак, дорожні поліцаї обіцяють видачу водійських посвідчень за спрощеною процедурою, при отриманні паспорта країни агресорки. Фактично окупанти обіцяють за червону макулатуру весь пакет “документів”.

“Також окупанти обходять старшокласників, де також пропонують видачу прав у 18 років зі “спрощеною здачею” у 17 років, за умови наявності паспорта ворога. Тобто ворог готовий видавати права без досвіду, лише аби виконати план з паспортизації”, – пояснили у ЦНС.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області поліцаї проводять рейди по селах у пошуках тих, хто відмовляється брати російський паспорт. На період заїзду “правоохоронців” в селі обмежуються пересування місцевого населення.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.