На ТОТ Херсонщини росіяни завершують підготовку до початку мобілізації – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях України триває підготовка до початку примусової мобілізації місцевого населення до лав ЗС РФ.

Зокрема, на захоплених територіях Херсонської області фейковий “військкомат” вже розробив мобілізаційний план й почав видачу повісток офіцерам запасу.

Окупаційні “військкомати” працюють на основі даних, які мешканці надавали під час псевдовиборів та роздачі продуктових наборів.

Водночас на Донеччині під час псевдовиборів роздали 100 повісток. Також військкомати активно збирають дані про осіб 2006 року народження з прицілом на мобілізацію у 2024 році.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомляли, що у зв’язку із катастрофічними втратами російської армії очікується, що у найближчий час в РФ та на тимчасово окупованих нею територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Призвати планується також близько 40 тисяч мешканців Чеченської республіки, яких, ймовірно, буде використано в якості “загороджувальних загонів” позаду російських військ. При цьому серед населення Москви та Санкт-Петербурга цифри запланованої мобілізації знову залишаються мінімальними. На фронт в якості “гарматного м’яса” вкотре підуть пересічні громадяни – мешканці російських регіонів.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…