Адвокат Ігор Головань повідомив, що не так з обшуками у Шуфрича

Джерело: колонка Ігоря Голованя в “Українській правді”

Адвокат Ігор Головань прокоментував обшуки СБУ у нардепа Нестора Шуфрича та пояснив, що у цій ситуації неправильно.

За словами Голованя, оскільки Нестор Шуфрич є чинним народним депутатом України – у розслідуванні щодо нього обов’язково повинні брати участь фахівці Державного бюро розслідувань (ДБР).

Разом з тим, нагадав Ігор Головань, слідчі ДБР ще з 2019 року проводять розслідування за заявою Шуфрича та Віктора Медведчука щодо п’ятого президента України Петра Порошенка, якого вони намагаються звинуватити у державній зраді і зловживанні владою через наказ про контрнаступ.

“То, може, пора перевірити, чи не входять слідчі ДБР і прокурори, що тими слідчими процесуально керують, в одну організовану групу з Шуфричем, Сівковичем, Медведчуком, Портновим та іншими?” – резюмував адвокат.

  • Співголови фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко та Артур Герасимов зареєстрували проєкт постанови 9584 про повернення в повному обсязі компетенції та повноважень Комітету з питань свободи слова.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.