«Чекаємо на хороші новини»: Залужний зустрівся з американськими та британськими партнерами

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ в Facebook

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 15 вересня зустрівся з американськими та британськими партнерами й ознайомив їх із ситуацією на фронті.

“Заслухали командирів та обговорили проблематику, що склалася в угрупованнях військ. Представив наше бачення розвитку подій на передовій. Обговорили потребу української армії в снарядах, озброєнні та військовій техніці. Чекаємо на хороші новини”, – зазначив Залужний.

Він також розповів, що на засіданні обговорили ситуацію в Чорному морі, питання посилення української протиповітряної оборони, додатковий транспорт для евакуації поранених, пошук нових шляхів для ремонту техніки та відновлення боєздатності військових частин.

“Вдячний партнерам за плідну роботу та підтримку в боротьбі з російським агресором”, – написав Залужний.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…