Силами та засобами ППО знищено 12 повітряних цілей, є влучання на Одещині

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

У ніч на 17 вересня Сили оборони знищили 12 повітряних цілей противника, зафіксовано влучання російських ракет по території цивільного підприємства в Одеській області.

Як повідомляється, що ударні дрони типу Shahed-136/131 атакували з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда). Водночас 10 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса.

“Основний напрямок удару — південь Одещини. По маршруту слідування ракет і БПЛА працювала ППО. До відбиття повітряного нападу було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження”, — йдеться у звіті.

У результаті бойової роботи українським захисникам вдалося знищити 12 цілей: 6 “Шахедів” та 6 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

“Зафіксовано влучання ворожих ракет по території цивільного аграрного підприємства на Одещині, працює ДСНС, про наслідки поінформують місцеві військові адміністрації”, — розповіли у Повітряних силах.

  • Українські підрозділи просуваються на заході Запорізької області, що, ймовірно, змусило командування армії РФ віддати наказ про оборону в цьому регіоні та передислокацію елітних формувань.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.