Канада виділила близько 23 млн євро на фонд для закупівлі ППО Україні

Джерело: Міністерство національної оборони Канади

У Канаді заявили, що вкладуть близько 23 млн євро у фонд закупівлі пріоритетних засобів ППО для України. Внесок є частиною військової допомоги Києву на суму 500 млн канадських доларів, який оголошували ще у червні.

За словами глави Міноборони Канади Білла Блера, їхній внесок направлять у партнерський фонд, створений Великою Британією. Ним передбачено придбання для України “високопріоритетного обладнання протиповітряної оборони” для захисту від російських атак ракетами та безпілотниками.

До ініціативи вже долучилися Данія, Нідерланди та США.

Всього з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Канада надала допомоги на суму понад 8 млрд канадських доларів, з яких близько 1,8 млрд спрямовано на військову допомогу.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.