Росія планує завезти на тимчасово окупований Донбас будівельників з КНДР – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

Російська Федерація має на меті завозити будівельників з Північної Кореї на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це домовились на зустрічі президент РФ Володимир Путін та голова КНДР Кім Чен Ин.

Як розповіли у відомстві, російський та північнокорейський лідери також вирішили відкрити в окупованих Донецьку та Луганську “дипломатичні представництва” КНДР. Ці установи будуть сприяти завезенню робітників з Північної Кореї та їхньому залученню до будівельних робіт.

“Такі дії Кремля засвідчують відсутність достатньої кількості робітників з території самої РФ чи трудових мігрантів з Центральної Азії, яких вони могли б залучити на ТОТ як для зведення інженерно-фортифікаційної інфраструктури для російських окупаційних військ, так і для будівництва в інтересах окупаційних адміністрацій”, – пояснили в ЦНС.

При цьому повідомляється, що навесні та влітку 2023 року було зафіксовано спроби росіян вербувати трудових мігрантів до російської армії. У зв’язку з цим у ЦНС не виключають, що робітничі загони північнокорейців також будуть застосовуватися в інтересах підтримки російських військ.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.