Звичайні промислові склади: у Львівській ОВА повідомили деталі нічної атаки БпЛА

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

Вночі 19 вересня російські окупанти атакували Львів дронами-камікадзе. Тривога в області тривала маже 2,5 години, під час яких було влучання трьох БпЛА у промисловий склад міста.

За попередньою інформацією, у напрямку Львівської області летіло 18 дронів. З них 15 було збито силами ППО на заході України, з яких 7 – безпосередньо над Львівщиною.

“Цифри ще можуть трохи змінитися, інформація уточнюється, але навіть зараз можна уявити масштаб атаки і масштаб роботи, яка була у Протиповітряної Оборони області”, – наголосив Козицький.

Водночас три ворожі БпЛА поцілили у промислові склади у Львові. Постраждав 26-річний хлопець, який у момент атаки перебував на складі: його госпіталізували у стані середньої тяжкості. Також в момент атаки на складі перебувала жінка, однак їй госпіталізації не знадобилась.

На складах є загоряння у чотирьох локаціях. Пожежу досі гасять.

“Хочу наголосити, що це звичайні промислові склади. Нічого мілітарного на них не зберігали”, – додав очільник області.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.