На кінофестивалі у Гамбурзі покажуть сім українських фільмів

Джерело: Держкіно

Київський міжнародний кінофестиваль “Молодість” вдруге представить свій національний конкурс українських повнометражних фільмів на Гамбурзькому кінофестивалі (Filmfest Hamburg).

У конкурсі буде представлено 7 повнометражних ігрових фільмів. Усі учасники – дебютні або другі фільми режисерів і режисерок.

Відтак, на фестивалі будуть представлені фільми:

  • “Назавжди-Назавжди”, режисерка Анна Бурячкова;
  • “Ля Палісіада”, режисер Філіп Сотниченко;
  • “Як там Катя?”, режисерка Христина Тинькевич;
  • “Я і Фелікс”, режисерка Ірина Цілик;
  • “Я, Ніна”, режисерка Марися Нікітюк;
  • “Ти мене любиш?”, режисерка Тоня Ноябрьова;
  • “Люксембург, Люксембург”, режисер Антоніо Лукіч;

До журі увійшли: українсько-німецька акторка Аліна Левшин, австрійський режисер Давід Ваґнер та українська докторка психології  Світлана Уварова.

Фільми змагатимуться за нагороду “Скіфський олень” і грошовий приз у розмірі 100 000 гривень.

Закриватиме українську програму в межах Filmfest Hamburg позаконкурсний показ документального фільму Володимира Тихого “День Незалежності”.

Довідково. 31-й Filmfest Hamburg, найбільший фестиваль у регіоні й один із провідних у Німеччині, відбуватиметься з 28 вересня по 7 жовтня 2023 року.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.