Українці обрали журі Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2023

Джерело: міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров 

Понад 630 тисяч осіб взяли участь у голосуванні на платформі Дія та обрали артиста, якого хотіли б бачити у журі Національного відбору Дитячого Євробачення-2023. За результатами опитування найбільшу кількість голосів отримали Ігор Кондратюк, Jerry Heil та Alyona Alyona.

11 вересня на платформі “Дія” було розпочато опитування щодо складу журі Нацвідбору для Дитячого Євробачення-2023. Користувачі, віком від 14 років, мали можливість проголосувати.

Трьом кандидатам, які набрали найбільше голосів, запропонують укласти угоду із Суспільним Мовленням і стати членами журі. У випадку, якщо з якихось причин один із цієї трійки відмовиться, то стати членом журі запропонують іншому кандидату, який набрав наступну за кількістю голосів позицію.

Ось перші п’ять кандидатів за результатами голосування:

  • Ігор Кондратюк – 28,16% (177 729 голосів) 
  • Jerry Heil – 24,93% (157 342 голосів)
  • Alyona Alyona – 20,91% (131 967 голосів)
  • Катерина Павленко (Monokate) – 10,12% (63 864 голосів)
  • Едуард “ДІЛЯ” Приступа – 5,20% (32 830 голосів).

Фіналіста Нацвідбору, який представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Ніцці (Франція), буде обрано новими журі спільно з глядачами 1 жовтня.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.