Скелет динозавра «Баррі» виставлять на аукціон в Парижі: очікувана ціна сягає понад €1 млн

Джерело: Reuters

Добре збережений скелет динозавра – камптозавра, відомого як “Баррі”, якого відносять до пізнього юрського періоду (близько 150 млн років тому), у жовтні планують виставити на аукціон у Парижі.

Фото: Reuters

Як розповіли в інформагентстві, вперше знайдений в 1990-х роках в американському штаті Вайомінг, динозавр був відреставрований у 2000 році палеонтологом Баррі Джеймсом, від якого він і отримав своє ім’я.

Фото: Reuters

Італійська лабораторія Zoic, яка придбала Баррі минулого року, провела подальшу реставрацію скелета заввишки 2,10 м та завдовжки 5 м.

“Це надзвичайно добре збережений екземпляр, що можна зустріти досить рідко. Череп зберігся на 90%, решта – на 80%”, – розповів Алєксандр Жікелло з паризького аукціонного будинку Hotel Drouot, де відбуватиметься продаж.

За словами Жікелло, зразки динозаврів на художньому ринку – рідкість. Зокрема, у світі продається не більше кількох екземплярів на рік.

Фото: Reuters

Очікується, що за скелет, який перед продажем виставлять на загальний огляд у середині жовтня, можна буде отримати до 1,2 млн євро.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.