Мінцифри та європейська торгова асоціація DigitalEurope підписали меморандум про співпрацю

Джерело: Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації України та європейська торгова асоціація DigitalEurope підписали меморандум про співпрацю.

Відтепер, український бізнес залучатиме європейські інвестиції для проєктів з кіберзахисту, цифровізації та штучного інтелекту.

DigitalEurope — це одна з найбільших асоціацій, яка представляє в Європі інтереси понад 45 тисяч компаній технологічної індустрії. Тепер вона допомагатиме й українським компаніям брати участь у проєктах ЄС з питань цифровізації та кіберзахисту.

Мовиться про залучення інвестицій ЄС для розбудови цифрової інфраструктури України та розвитку українського малого й середнього бізнесу, зокрема у сфері АІ.

“Співпраця з DigitalEurop — це можливість для українських підприємців ще більше інтегруватися до ринку ЄС. Ми вже маємо досвід співпраці з міжнародною асоціацією DigitalEurop у межах проєкту Laptops for Ukraine”, — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Мінцифра співпрацює з DigitalEurop з грудня минулого року. Партнерство розпочалося з проєкту Laptops for Ukraine. Його мета — зібрати 50 тисяч одиниць техніки для українських регіонів, які постраждали від війни.

У межах проєкту DigitalEurop створили мережу хабів для збору техніки в 15 країнах Європи. Уже вдалося зібрати близько 25 тисяч одиниць техніки, перша тисяча техніки прибула в Україну на початку вересня. Крім того, завдяки DigitalEurop ведуться переговори з Amazon про передання великої партії планшетів та електронних книг, які будуть спрямовані на потреби освітньої системи.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.