Україна та Чехія планують розширювати співпрацю у реалізації культурних проєктів

Зображення: Мінкульт/Facebook

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України

Україна та Чехія розширюватимуть співробітництво щодо реалізації культурних проєктів.

Сьогодні, 20 вересня, заступники міністра культури та інформаційної політики України Анастасія Бондар та Тарас Шевченко взяли участь в онлайн-зустрічі з чеськими колегами на чолі з Ондрейом Храстом, заступником міністра культури Чеської Республіки.

Під час зустрічі сторони обговорили майбутні шляхи співпраці та можливості розширення спільних культурних проєктів. Основну увага приділено збереженню культурної спадщини, цифровізації та ментальному здоров’ю.

Ондрей Храст висловив підтримку Україні та її культурі. Він зазначив, що Чехія готова розширювати співпрацю в реалізації спільних проєктів у сферах діджиталізації та арттерапії. 

Своєю чергою, представники Мінкульту висловили вдячність чеській стороні за допомогу нашій країні та підтримку української культури. А також наголосили, що співпраця в зазначених сферах є надзвичайно актуальною, адже міністерство також активно працює в цих напрямках.

У відомстві зазначили, що шляхи майбутньої співпраці та узгоджені кроки будуть розглянуті сторонами вже найближчим часом.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.