Росіяни звозять на ТОТ студентів-педагогів для «роботи з дітьми» – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окуповані території росіяни звозять своїх студентів-педагогів для “роботи з дітьми”. Окупанти намагатимуться фактично знищувати свідомість покоління українців.

Зауважується, що усе це відбувається в межах так званої програми “педагогічний десант”. Росіяни витимуть українських дітей історії та російської мови.

Тобто навчати “історії рідного краю” українських дітей будуть студенти з Саратова, — зауважили у ЦНС.

У пресслужбі пояснили, що фактично гастролери з РФ проводитимуть на ТОТ політику геноциду щодо “знищення свідомості цілого покоління українців”. Так звані “педагоги” мають проводити саме ті уроки, де дітям розповідатимуть про їх приналежність до РФ й перекладати відповідальність за війну на Україну.

У ЦНС нагадали, що кожен “турист” з РФ буде встановлений й понесе відповідальність за злочини проти українського народу.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях росіяни планують поширити в освітніх закладах нові підручники “з історії”. Російські окупанти продовжують заходи спрямовані на знищення української ідентичності. Зокрема, Кремль має намір запровадити у підконтрольних закладах середньої освіти нові підручники з так званої “новітньої історії”.

Раніше стало відомо, що у тимчасово окупованому Донецьку росіяни планують до початку зими створити військове училище. Відтак, окупаційний навчальний заклад розрахований на три з половиною тисячі осіб – це планова штатна чисельність закладу, разом з курсантами.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.