Росіяни атакували Україну 43 ракетами: з них 36 збито силами ППО

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Уночі 21 вересня росіяни здійснили масований ракетний обстріл України, випустивши 43 ракети. З них 36 було збито силами та засобами протиповітряної оборони.

Окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

Ракети були випущені з 10 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району західніше Енгельса.

Ракети запускали у декілька хвиль. В повітряний простір України вони входили з різних напрямків, постійно змінюючи курс по маршруту.

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони знищено 36 крилатих ракет.

До відбиття удару застосовано зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію Повітряних Сил, підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та інші засоби.

Окрім цього, о 6.00 ранку противник завдав удару зенітними керованими ракетами С-300 по Харкову.

  • Під ранок 21 вересня російські окупаційні війська випустили по Україні ракети. У низці регіонів було чутно вибухи. Відомо, що внаслідок ворожого удару є постраждалі, руйнування цивільних об’єктів інфраструктури та проблеми з електропостачанням.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…