Нове дослідження засвідчило, що фізичні вправи з 7 до 9 ранку є найефективнішими – Independent

Джерело: Independent

Згідно з новим дослідженням, заняття спортом з 7 до 9 ранку можуть бути ключем до прискорення метаболізму.

У дослідженні взяли участь 5285 осіб: їх розділили на три групи, які займалися спортом у ранкові, денні та вечірні години.

Учасники ранкової групи (642 особи) були на 10-13 років старшими за представників двох інших груп. У цій групі також був найвищий відсоток жінок.

Під час експерименту вчені простежили сильний зв’язок між помірною і високою фізичною активністю та надмірною вагою у випробовуваних з ранкової групи. А в денних і вечірніх групах зв’язок був слабшим.

Так, люди, які дотримувались рекомендацій щодо фізичної активності – 150 хвилин середньої та високої фізичної активності – у ранковій групі мали нижчий індекс маси тіла та меншу талію, ніж учасники інших груп.

Водночас люди з ранкової групи також розповіли, що дотримувалися здорового харчування і споживали менше калорій в порівнянні з людьми, які тренувалися не вранці, а пізніше.

Також люди з ранкової групи проводили значно більше часу сидячи або лежачи, не рухаючись, ніж інші учасники дослідження. Однак експерти встановили, що, незважаючи на це, менший індекс маси тіла та розмір талії в ранковій групі зберігалися.

“Наше дослідження надало новий інструмент для вивчення щоденного режиму фізичної активності та вивчення її впливу на наслідки для здоров’я”, – прокоментував доцент Університету Франкліна Пірса Тонгю Ма.

Своєю чергою, клінічна психологиня, співдиректорка Центру громадського здоров’я медичної школи Університету Вірджинії Ребекка Круковскі зазначила, що це дослідження узгоджується з поширеною порадою “планувати тренування на ранок перед тим, як відволікатися на повсякденні обов’язки”.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.