У Чорному морі росіяни утримують один носій крилатих ракет «Калібр» – ВМС ЗСУ

Джерело: ВМС ЗСУ

Станом на ранок 23 вересня у Чорному морі на бойовому чергуванні російські окупанти утримують 4 кораблі, зокрема один носій крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 8 ракет.

Тим часом, в Азовському морі – один ворожий корабель, ракетоносії відсутні.

Зокрема, у Середземному морі також знаходиться один ворожий корабель, носіїв крилатих ракет “Калібр” немає.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 19 суден, з них 2 рухалось з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 20 суден, з них 3 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ наголосили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Міноборони кодифікувало і дозволило використовувати всюдихід-амфібію “ТАХА” у Збройних силах.

Європейський Союз не примушуватиме українських біженців призовного віку повертатися до України. Про це повідомила єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон, зазначивши, що нікого “не видворять” примусово з території ЄС.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру військової частини Дніпропетровської області та керівнику приватного підприємства за організацію закупівлі неякісного одягу для військовослужбовців на 200 млн грн.

СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ у Запоріжжі. Він шпигував за українськими військами на південному фронті, цікавлячись геолокаціями командних пунктів, складів боєприпасів та укріпрайонів, а також маршрутами і кількістю техніки ЗСУ.

Проблематика статусу “зниклих безвісти” в Україні виникла ще з 2014 року, з початком війни на…