В ОК «Південь» прокоментували атаку на штаб Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму

Джерело: Наталія Гуменюк в етері телемарафону

Речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк прокоментувала ракетну атаку на штаб ЧФ РФ у тимчасово окупованому Севастополі. За її словами, російських загарбників чекає ще чимало таких “сюрпризів”.

“Таких цілей у нас там багато. І розкривати всі деталі ще зарано. Сюрпризи будуть для них ще і ще. І вони не мають проти них протидії”, – сказала вона.

За словами речниці, Сили оборони продовжують бойову роботу по “законних військових цілях” і працюють виключно там, де це перевірено, точно, достовірно.

Гуменюк додала, що окупанти намагаються відповісти на атаки України обстрілами прифронтових територій, однак ЗСУ продовжать бойову роботу і захищатимуть тих, кого окупати обстрілюють.

Вона також зауважила, що ураження Чорноморського флоту РФ має вагоме значення, адже влучання у ворожий пункт управління – це завжди результат.

“Штаб – це мозковий центр, концентрація керівного складу, збір ідей і задумів. Влучання в такий об’єкт – це завжди дуже потужний не тільки вогневий результат, а й морально-психологічний. Бо ураження пунктів управління – це завжди внесення додатково сумбуру в керування військами. У цьому випадку також керування військами однозначно зазнало втрат, зазнало порушення, тобто налагодженої системи немає. Час на її відновлення – це час нам, щоб реалізовувати свої ідеї”, – наголосила Гуменюк.

Як відомо, напередодні, 22 вересня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи. За даними окупаційної “влади” міста, здійснено ракетну атаку на штаб Чорноморського флоту РФ.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.