Велика Британія «стоятиме пліч-о-пліч з Україною» незалежно від результатів виборів у США – міністр оборони Шеппс

Джерело: CNN

24 вересня новопризначений міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс запевнив, що Лондон продовжить стояти “пліч-о-пліч” з Україною незалежно від результатів виборів у США наступного року.

Наразі республіканці дещо розділилися у своїй підтримці президента України Володимира Зеленського, і нещодавні опитування показують, що більшість їхніх виборців погоджуються з тим, що США мають робити менше, щоб допомогти Україні у війні проти РФ.

Опитування CNN у серпні показало, що зараз більшість американців виступають проти дозволу на збільшення фінансування для України, а серед республіканців кількість проти зросла до 71%.

Відповідаючи на запитання, що зробить Сполучене Королівство, якщо президентом буде обраний республіканець і він вирішить відмовитися від підтримки України з боку США, Шеппс наголосив, що підтримка Києва Лондоном є “герметичною”, назвавши це питання “спекулятивним”.

Мине деякий час, перш ніж ми побачимо, що станеться на виборах, але ми будемо продовжувати стояти пліч-о-пліч з нашими друзями в Україні, — заявив британський міністр. — Я щиро вірю, як президент Зеленський сказав цього тижня, що насправді це в інтересах американців, в інтересах світу, щоб Україна залишалася демократичною нацією, – додав він.

Він запевнив, що Велика Британія усвідомлює необхідність підтримки України у боротьбі проти РФ, і продовжить це робити.

Зауважимо, 31 серпня колишній міністр енергетики Грант Шеппс змінив Бена Воллеса на посаді міністра оборони Великої Британії, несподіваний крок, який підтвердив підтримку Лондоном України, водночас викликавши сумніви стосовно відсутності досвіду військової служби.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…