У США купюру номіналом 10 000 доларів продали на аукціоні за майже півмільйона

Джерело: CNN

Рідкісну купюру номіналом 10 000 доларів, що датується часами Великої депресії, продали на аукціоні у США за 480 000 доларів.

Бостонська банкнота, на якій зображено міністра фінансів тих часів, очолила валютний аукціон Long Beach Expo після продажу за рекордну суму 22 вересня.

Банкнота Федеральної резервної системи, випущена в 1934 році, була сертифікована Гарантією паперових грошей (PMG) і отримала клас виняткової якості паперу (EPQ), згідно з інформацією аукціонного дому Heritage Auctions.

За словами віцепрезидента з валютних операцій Heritage Auctions Дастіна Джонсона, купюри великого номіналу завжди викликали зацікавленість колекціонерів усіх рівнів. Тож банкнота в 10 000 доларів вважається однією з найрідкісніших і найдорожчих. Наразі вона поступається за ціною тільки золотому сертифікату на 100 000 доларів, випущеному в 1934 році.

За минулі роки знайшли лише 18 екземплярів.

Купюра у 10 000 доларів була банкнотою найвищого номіналу, яка коли-небудь була в публічному обігу – купюра номіналом 100 000 доларів використовувалася лише для переказу коштів між банками Федерального резерву.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.