Зеленський зустрівся з президентом Національної ради Австрії: обговорили європейську інтеграцію України

Джерело: Володимир Зеленський у Telegram

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Національної ради Австрії Вольфгангом Соботкою, який перебуває з візитом у нашій країні.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо європейської інтеграції України та взаємодії з Австрією в цьому контексті.

Глава держави поінформував про перебіг виконання рекомендацій Європейської комісії щодо статусу кандидата на членство в ЄС та відзначив важливість ухвалення позитивного рішення про започаткування переговорів про членство України у Євросоюзі.

Зображення: Офіс президента

“Підтримка європейських прагнень України дуже важлива. Це один із чинників, який мотивує українців, котрі захищають державу й цивілізоване майбутнє”, – сказав президент.

Також глава держави наголосив на зацікавленості України в розширенні присутності австрійського бізнесу та реалізації спільних проєктів, які дадуть змогу створити нові робочі місця в нашій країні.

Зокрема, Володимир Зеленський і Вольфганг Соботка обмінялися думками щодо актуальних питань співпраці у регіоні Східної Європи.

Крім того, президент Зеленський високо оцінив готовність австрійської сторони приєднатися до реалізації української “Формули миру”. Він поінформував про подальші кроки в контексті практичної імплементації Формули миру, зокрема підготовку Глобального саміту миру.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.