Кремль заборонив підконтрольним ЗМІ критикувати мільярдера Абрамовича

Джерело: The Moscow Times

Російський мільярдер Роман Абрамович, який давно не живе в РФ і відмовився повертатися навіть після того, як через санкції залишив Велику Британію, отримав “захист” від критики державних ЗМІ, які нещадно атакують російських бізнесменів, що зберігають зв’язки із Заходом.

Підконтрольні російській владі медіа та новинні агенції отримали вказівку не згадувати Абрамовича у негативному висвітленні. За словами джерела, рекомендація існує вже деякий час.

Абрамович, статки якого Forbes оцінюють у $9,2 млрд, став фігурантом “чорних списків” Великої Британії, Євросоюзу та Швейцарії, водночас уникнув потрапляння під обмежувальні заходи США після того, як взяв участь в організації мирних переговорів РФ та України навесні 2022 року.

За даними Bloomberg, з проханням організувати зустріч із російськими представниками до Абрамовича звернувся особисто президент України Володимир Зеленський. У відповідь бізнесмен попросив захистити його від санкцій.

Тоді мирні угоди не дійшли до підписання. Однак згодом бізнесмена помітили на переговорах щодо зернової угоди, яка стартувала влітку 2022 року і дозволила вивезти з українських портів понад 30 млн тонн збіжжя.

Окрім цього, за участю Абрамовича відбувалися переговори щодо обміну полоненими між Росією та Україною.

У 2023 році Абрамович купив особняк у Туреччині площею 2000 кв. м. за $18 млн.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.