На ТОТ росіяни не можуть набрати достатню кількість студентів для навчання у фейкових ВНЗ

Джерело: Центр національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники безуспішно намагаються набрати студентів для навчання у фейкових вищих навчальних закладах.

Зокрема, росіяни не можуть знайти й вчителів до своїх осередків пропаганди на ТОТ.

Зараз значна частина “вчителів” – це гастарбайтери з РФ, зокрема студенти педагогічних ВНЗ РФ. Адже більшість місцевих вчителів відмовились від співпраці з ворогом й залишили регіон.

Для того, аби покрити дефіцит, росіяни створили на ТОТ чотири фейкових педагогічних ВНЗ: Херсонський, Азовський (Бердянськ), Донецький та Луганський. Там нашвидкоруч навчають тих, хто згодився поширювати російську пропаганду серед юних українців.

Однак кількість студентів мала, й окупанти почали відправляти в ці ВНЗ сиріт, які закінчили інтернати й переважно не можуть вільно обирати майбутнє. Сиротам обіцяють повний соціальний пакет й підвищені стипендії, водночас вступних іспитів для цього не вимагається.

“Центр національного спротиву застерігає, що т.зв. школи на ТОТ діють як осередки пропаганди, де дітям промивають мізки. Завдання росіян – дезорієнтувати українських дітей й зробити їх жертвами маніпуляцій. Просимо батьків більше часу працювати з дітьми й не дати росіянам знищити самоідентифікацію дітей”, – наголосили у ЦНС.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…